woensdag 23 mei 2012

Sicilie

We zitten ondertussen op Sicilie. Gisteren hebben we de overtocht gemaakt van de punt van de laars naar Messina op Sicilie. De kinderen wisten niet wat hun overkwam: “Met de auto en de caravan op een boot? Dat kan toch niet!” Maar ja, het kon wel en ze vonden het reuze interessant! We hebben al uitgelegd dat we het straks nog een keer gaan doen en dat we dan zelfs gaan slapen in de caravan op de boot. Dat was helemaal te gek voor woorden!?

Morgen komen vrienden van ons ook op Sicilie aan en met hen gaan we de komende week het eiland bekijken. We zijn zeer benieuwd!

Tussendoor zijn we in Puglia geweest. Dit is het gebied in de “hak van de laars”. Ook echt weer een prachtig gebied. Het was er alleen nogal uitgestorven. Het zuiden van Italie, zijn favoriete toeristische plekken voor de Italianen, maar toch minder bekend bij de ‘grijze duiven’ die we normaal altijd tegen komen, zo bleek. Waar het in Rome en rondom Napels barstte van de toeristen (Nederlands, heel veel Duits en bij Napels ook veel Amerikaans) stonden we hier met 6 mensen op de camping (wat ook nog eens een grote camping was, campingdorpen zoals ze hier genoemd worden, dan kan je je er misschien iets bij voorstellen;-) Maar wat een leuke, mooie, witte stadjes bij een in-en-inblauwe zee. En blijkbaar zit er nogal wat geld daar in Puglia, want het was overal super netjes en prachtig aangelegd (en dat kan niet altijd gezegd worden in Italie). Lecce was wel echt het hoogtepunt. Echt een ontzettend mooie, nette, ontspannen en leuke stad!

Onderweg naar Sicilie hebben we aan de andere kant nog weer een stop gemaakt aan de kust. Hier hadden we een prachtige camping aan zee (met prive-sanitair, wat heerlijk was dat!). En hoewel het bijna niet mogelijk is, leek de zee hier nog blauwer dan aan de andere kant. Ongelooflijk!
En daarbij, om het geheel af te maken, was dit het gebied van de “tartufo”. Dit is, zoals in de Lonely Planet stond, een “death by chocolate experience” van ijs met heel veel chocola. Goddelijk!

We lazen vandaag dat het ook in Nederland erg mooi weer is. We hopen dan ook dat iedereen lekker aan het genieten is van alle vrije dagen en het lekkere weer!

zondag 13 mei 2012

Meer foto's (nu echt)










Rome en Napels

Onze eerstvolgende stop was Rome. Wat is dat toch een prachtige stad!
We hadden een camping gevonden aan de ring van Rome, waar je zo op de trein kon stappen en dan in een half uur in Rome was. Perfect dus!
Nou ga je met twee kleine kinderen op sleeptouw niet zo makkelijk door Rome als de gemiddelde toerist (die er overigens in overvloed waren, veel Nederlanders ook, dit waren wij niet meer gewend;-) dus heel veel hebben we niet gezien. We hebben een aantal dingen gekozen die we graag nog een keer wilden zien: de Sint Pieter, Castel Sant' Angelo (dus Enna, ik kon mooi mijn routebeschrijving gebruiken;-), Piazza Navono, Colloseum, Forum Romanum, Trevi-fontein en het Pantheon.
We zijn twee keer een dag naar Rome gegaan. En het ging perfect. Beide keren mooi weer. Alles gezien. En de tweede keer trouwens ook heerlijk geluncht op een pleintje vlakbij het Pantheon (echt een aanrader voor wie nog eens naar Rome gaat, behalve dan dat bleek dat je 9 euro voor een glas wijn betaalde!?)
De kinderen vonden het ook geweldig, maar dan om andere redenen: de trein naar en van Rome, en de metro en de tram in Rome. O, en ze zijn nogal dol op fonteinen (of "dolfijnen" zoals zij ze noemen), dus dat was ook wel een succes. Thijs heeft ook een muntje in de Trevi-fontein gegooid...

We zijn in het totaal een week bij Rome geweest. We hebben daarnaast ook nog Tivoli, de Colli Romani, Cerveteri en Tarquinia (Etruskische begraafplaatsen). Cerveteri zijn we zelfs twee keer naar toe geweest; Het regende die dag, maar de voorspelling voor de middag was goed, dus we gokten het er op. Helaas, we zijn toen maar een rondje om het meer van Bracciano gereden.

Verder hebben we trouwens perfect weer hoor. We hebben zelfs al een keer kunnen zwemmen. De kinderen vonden het geweldig! Het water in de zee is nog wat te koud, maar dat komt vast nog wel...

Vervolgens door naar Napels en de Amalfi-kust.
We hebben eerst op een camping bij Sorrento gestaan. We hadden een camping nog verder op de route uitgekozen, maar die kustweg was gewoon echt niet te doen met een caravan. Vlak voor Sorrento kwamen we een camping tegen en hebben de mogelijkheid met beide handen aangepakt!
Zowel de baai van Napels, als de baai van Salerno en de Amalfi-kust zijn geweldig mooi!
We hebben ook nog Napels, Pompei en de Vesuvius bekeken, maar daarvoor zijn we naar een andere camping teruggereden. Deze camping ligt echt pal naast de site van Pompei. Super makkelijk. En ook erg mooi en indrukwekkend. Evenals de Vesivius. Een behoorlijke uitdaging met kleine kinderen, want het was een pittige klim met een kind op je arm/nek (de opbeurende woorden van andere toeristen "Good on you, mom!" hielpen ons er doorheen). Maar het was het waard! En naar beneden ging gelukkig een stuk makkelijker;-)
Vandaag zijn we naar Napels geweest. Wat een teleurstelling was dat! Vies, donker en "unheimisch".
Nadat we de dom gevonden en bekeken hadden, hebben we rechtsomkeert gemaakt (het risico nemende dat we nu iets moois zouden missen, wat er toch ongetwijfeld wel zal moeten zijn) en zijn we terug naar de camping gegaan. De kinderen hadden helemaal niets in de gaten ("ja, ik vind het een mooi stadje"...!?). Maar ja, we gingen ook deze keer weer met de trein, dus wat hun betreft was alles prima!

Nou ja, het kan niet altijd alleen maar "halleluja" zijn. Desondanks genieten we nog steeds van al het moois, het lekkere eten, het heerlijke weer en van elkaar!